miércoles, 1 de febrero de 2012

Un poc de cada...

1. Entra al www.Dbalears.cat, el Diari de Balears, i cerca una notícia que et cridi l'atenció, la copies, la resumeixes i expliques si respon a les preguntes habituals pròpies d'un text periodístic: Què, qui, on, quan, per què...


Alta tensió a l'Hospital de Manacor per les retallades de l'Ib-Salut



Els professionals de l'Hospital de Manacor protagonitzaren ahir una enèrgica protesta contra les retalladesdel Govern i que, entre d'altres mesures, pretenen reduir de 20 a 15 el nombre de facultatius de guàrdia a Urgències. L'acció acabà amb la presència de la Policia al centre.
Al matí ja es va conèixer que els doctorsPere Serra i Joan Bennàsser, el dos màxims responsables d'Urgències, presentaven la dimissió. En la carta de renúncia, Serra diu que el gerent "s'ha convertit en una corretja de transmissió de la direcció general de l'IB-Salut, que no té en compte que els serveis sanitaris s'han de centrar en el pacient".
A les tres del capvespre, uns 200 professionals deixaren sentir el malestar i protestaren contra les rebaixes. La manifestació començà a Urgències i acabà davant el despatx del gerent, amb casserolada i crits de ‘covard'. Fou tan gran l'enrenou que els responsables del centre requeriren la Policia Nacional perquè la protesta era "il·legal".
Pel president del Sindicat Mèdic, Isidro Torres, les retallades tindran "conseqüències catastròfiques" i es reduirà la qualitat assistencial. El Sindicat Mèdic acusà el Govern de confondre "el preu i el valor" i d'"intentar fer retrocedir" el sistema sanitari públic. Digué que denunciaria les retallades al jutjat, perquè "són riscs evitables". El gerent, Rafael Santiso, justificà els "ajustaments" pels 40 milions que deu l'Hospital i pel dèficit previst.  A les 16 hores, el PSOE criticà les minves i anuncià que presentaria mocions de rebuig als pobles de la comarca.


-Resum:  Els treballador de l'Hospital de Manacor fan una manifestació per les retallades del Govern, perquè pretenen reduir 15 a 20 el nombre de facultatius de guàrdia a urgències. 


- Què? Els professionals de l'Hospital de Manacor protagonitzaren  una enèrgica protesta contra les retallades del Govern i que, entre d'altres mesures, pretenen reduir de 20 a 15 el nombre de facultatius de guàrdia a Urgències. L'acció acabà amb la presència de la Policia al centre.


- Qui? Els professionals de l'Hospital de Manacor


- On? A l'Hospital de Manacor


- Quan? Dia 31 de gener del 2012


- Per què? Per les retallades del govern del nombre de facultatius de guàrdia a urgències











No hay comentarios:

Publicar un comentario