domingo, 6 de noviembre de 2011

Un cucurutxo de castanyes calentes amb papers de poesia. Bona Castanyada poètica.

Estem en plena tardor i el fred que comença a notar-se en porta a pensar en les castanyes torrades, calentetes. Que bones! Aquí teniu aquesta cançoneta, de Lola Casas, del seu llibre Anem de festa.

Bona Castanyada a tots i totes!

Castanyada 
-cançó per anar a collir castanyes-
(Lola Casas)

Anem al bosc
Qui vol venir?
Sortirem
de bon matí!

Collirem
moltes castanyes
de jaqueta punxeguda.
Compte!

No siguem descuidats
O els dits
ens deixaran
Macats!

Tornem del bosc.
Venim corrents.
Els cistells
ja són ben plens.
Ja som a casa.
Estem contents!



1. Explica el poema sobre les castanyes que tens aquí dalt.
El poema explica que ahn d'anar a collir castanyes de bon dematí, de jaqueta punxeguda,  és a dir que han d'anar alerta que és poden fer mal a les mans.
2. T'agraden les castanyes? Torrades o sense torrar? Inventa't una recepta de cuina que es pugui acompanyar de castanyes.
Sí, m'agraden les castanyes sense torrar.
 Pastís de castanyes
Ingredients
• 1 kg de castanyes, • 4 ous, • 150 g de sucre, • 125 g de mantega.
 Elaboració
Triem be les castanyes i les fem bullir durant 45 minuts, fins que estiguin cuites. Les pelem quan encara estiguin calentes, i les aixafem amb el passa puré i un cop quedi una pasta homogènia hi afegim 4 rovells batuts prèviament, el sucre (a gust de paladar) i 100 grams de mantega (que prèviament hem tret de la nevera). Per altra banda muntem a les clares amb sucre (2 o 3 cullerades tretes del que queda). La pasta de les castanyes la posem en un motlle untat amb mantega i espolsat amb farina, i afegim les clares muntades amb una màniga de pastisser o una bossa de plàstic sense punta, les clares les haurem de posar de forma espiral començant pel centre, com si féssim una ensaïmada. Hem de tenir el forn calent a 180-190º i s’haurà de coure durant 35 o 40 minuts, i per assegurar-nos de que esta cuit agafem un ganivet, el clavem i si surt net ja es pot treure i si la pasta s’hi enganxa vol dir que encara no esta cuit.
3. Descriu la biblioteca.
La biblioteca és un lloc molt silenciós, on hi ha tota una paret amb estanteries plena de llibres, també hi ha 6 ordinadors. Hi ha una filera de taules juntes, per poder fer els deures o estodiar. També hi ha un projector. La taula del mestre és gran i tenen un ordinador amb una impresora. És una biblioteca amb molta de llum, ja que hi ha vidrieres i es pot veure tot el pati. És bastant gran i llarga.

No hay comentarios:

Publicar un comentario