lunes, 21 de mayo de 2012

Poemes visuals i poemes objecte


1. Explica el que és un poema objecte i un poema visual. a quina època i moviment pertanyien? Quins són els seus principals autors? Què pretenien explicar?
Un poema objecte és construeix a partir d'objectes domèstics, i de la cultura popular i de masses. Extreu dels objectes significats a partir de la seva aparença, del seu ús habitual, de l'acoblament amb altres objectes, de les expressions del llenguatge popular.
Un poema visual utilitza elements de la tipografia , del dibuix, de la fotografia o dels codis no lingüístics de la vida quotidiana. A partir de una composició temàtica concreta, la màgia del poema a d'estar present en la poesia visual. És un gènere que permet múltiples tipus, intencions, llenguatges i tractaments. 
Tenen els seus origens a les avantguardes del segles XX i en els moment plàstics i literaris que reaccionen contra la poesia tradicional. 
Els seus principals autors són: Joan Miró, Salvador Dalí, Àngel Ferrant, Joan Brossa..
Pretenien crear significats utilitzant la matèria tradicional de la poesia, la paraula, i afegint-hi elements pròpis de la imatge i la plàstica.

2. Publica 5 poemes visuals i 5 poemes objecte que trobis per internet.

Poemes visuals:




                                                       
 

Poemes objecte:



3. Inventa un poema visual i un poema objecte. Si vols, pots anar a mirar els que hi ha penjats a la paret de l'escala de l'institut, de pujada a la nostra aula.

No hay comentarios:

Publicar un comentario