miércoles, 19 de octubre de 2011

Pena de mort

     La pena de mort o pena capital és l'execució d'un presoner com a càstig per un crim o delicte. Etimològicament, pena capital és el càstig imposat a un crim tan greu que mereix la decapitació.
És una violació dels drets humans que, a diferència a altres violacions, com per exemple, la tortura, les execucions extrajudicials, o les "desaparicions", no s'oculta ni es nega, al contrari, forma part de les lleis del país que l'aplica.

      Opinió personal

         Pens que la pena de mort no és el mes just, si que és vera que quan algu ha matat a algú sempre deim que a ell també l'haurien de matar, però no és el mes lògic. Sí que el poden fer sofrir per el que ha fet, pens que la presó és el pitjor càstig, ja que no tens llibertat, i la llibertat és un des factors importants en la vida.


     Pena de mort?
        Aquest paràgraf parla de que no és justa la pena de mort, que hi ha altres formes de condemnar a una persona que ha fet alguna cosa il·legal. Que com és possible que hi hagui tants de països que encara tenguin la pena de mort, com és possible que tantes persones al seua feina és executar a altres persones, com és possible que hi hagui persones que lleven la vida a altres, perque no domés condemnen la vida seva, sinos també la dels seus familiar, amics,etc.

       A Xina ha passat, han executat una persona de 53 anys, per tràfic de drogues al 2007, i fins a finals del 2009 ha estat executada. La seua família ho ha intentat tot, pero no ha servit de res.

      Quin tipus de justícia és tot això? Perque si ho posam de exemple als nins, sobretot a l'escola, que em de fer? els mestres han de pegar als nins que han pegat als altres? Quin tipus d'educació és?

       Les persones que fan coses malament està clar que han de patir un càstig, però no la pena de mort,  a més s'han comdemnat vides innocents, i no s'ha pogut tornar enrrera. 

      Actualment hi ha 69 païsosque contemplen la pena de mort, una xifra molt elevada, i encara i tot hi ha persones que encara estan a favor.

      Opinió personal:
Pens que la pena de mort, no hauria de ser legal en cap país, perque pens que no és just que ningu llevi la vida a una altre persona, no hi ha dret. També quin exemple donen als nins? és normal que hi hagui tanta violència. Jo si hagués de comdemnar a algú perque a matar a una persona, el comdemnari a presó tota la vida. Això crec que és el pitjor càstig.
     

No hay comentarios:

Publicar un comentario