miércoles, 14 de marzo de 2012

Excursió!!!

Ahir dimarts 13 de març, la nostra classe de PQPI (mòduls voluntaris) varem anar de excursió a Palma. Agafarem l'autobús de línia a les 8:45h i a les 10h mes o menys arribarem a palma. El primer que varem fer en arribar va esser anar a Can Alcover a on teniem cita per conèixer un poc a nen Jaume Bonet. Varem entrar a la sala allà on ell hi passava els dies, sa veritat es que tenia un aspecte de cansat, i sense forces. Li varem fer una petita entrevista de les preguntes que més ens interesàven com: - Creus que podràs aguantar molt de temps sense menjar?, - Com vareu decidir fer una vaga de fam?, - Esperau aconseguir els objectius?, i un parell més de preguntes. Ell ens va dir que únicament feien aquesta vaga de fam per defensar la nostra llengua, que no sabia quan de temps podria aguantar, però espera que mes de 30 i menys de 40. Una de ses coses que me va impactar més es que ens va dir que ell descansava una estona i això li donava energia per una hora i mitja, que després se havia de tornar a tombar. El metge que cada dematí hi va a veure'l voluntàriament,  li ha dit que ha de beure 2 litres de aigua cada dia, però que casi mai els a se acaba. Sa veritat es que em va fer molta de pena veure com ho està passant malament per una cosa que és de tots, si fos el meu pare ho passaria molt malament. Si yo tingués força de voluntat aniria a fer-li companyia just per la pena que em va fer, i per fer-li suport, sorprèn que hi hagi gent com en Jaume Bonet.
Quan acabarem de parlar amb en Jaume, un home que està en atur, i que voluntàriament ens va mostrar Can Alcover. Primer ens va mostrar un vídeo que explicava un poc la vida den Joan Alcover. Era un home que molts dels poemes que escrivia eren de la serra de Tramuntana, i la nostra illa. Joan Alcover es va casar amb dues dones, i va tenir cinc fills, però desgraciadament és varen morir quatre a causa de una grip molt forta que hi va haver. Va esser un home que l'únic que li quedava era reflectir el seu dolor en els poemes. 
També te un poema molt conegut com La Balanguera, avui en dia és l'himne de Mallorca.
Vaig aprendre moltes de coses que abans no sabia sobre en Joan Alcover, i sa veritat es que és un lloc preciós!
En acabar la visita de Can Alcover, anare'm al Fornet de Sa Soca. És un forn, bastant petit a on tot el menjar el fan a mà, artesanal, i amb les receptes antigues. Aquest forn és va posar en marxa a causa de que un home que era psicoterapeuta a causa de la crisi va anar perdent els clients fins que va veure que podia seguir així. I com que a ell li agrada fer coses de pastisseria va decidir posar un forn. Ens va dir que no tenia gaire doblers per invertir en el forn, i varen començar simplement amb un forn de fer pizzes, una taula, i dues estanteries per posar el menjar. A poc a poc a la gent li agradava perquè era tot artesanal, i de cada vegada tenien més demanda, fins que va poder anar comprant coses per decorar la botiga, comprar un forn més gran i més utensilis necessaris. Però del que no hi ha son màquines que fan les coses, les mans són les úniques màquines. Fins ara li ha anat molt bé! Unes de les coses que tenen més èxit son les panades, ensimades, coques de patata i cocarrois. Ens varen convidar a berenar, jo personalment, vaig triar un entrepà que hi havia a les vitrines que feien una pinta deliciosa, i de fer va ser deliciós. Li desig el millor en aquest home, perquè avui en dia hi ha poc forns així com ho fan ells.
En acabar la visita al forn, ja havíem de tornar cap al poble. Però primer ens aturarem al Burguer King per beure una coca cola, i per els qui volien menjar alguna cosa. A la 13:15h pujàvem a l'autobús, i a les 14h mes o menys arribàvem. 
Ha estat una excursió que mo he passat molt bé, i he après moltíssimes coses. Tan en Jaume Bonet, com en Joan Alcover, i el del forn són unes persones admirables, que lluiten o han lluitat per el que volen, vam aprendre una bona lliço!!!!



No hay comentarios:

Publicar un comentario